A doua zi de Paști Preasfințitul Vincențiu a slujit la Parohia Sfânta Anastasia din Călărași

Luni, 29 aprilie 2019, a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Daniel Procopovici, pe seama parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni, iar diacon pe domnul Ilie Mihalache, care va sluji ca preot misionar în cadrul Protopopiatului Fetești.

La momentul predici Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre darurile pe care le-am primit la Învierea Mântuitorului, despre calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, despre mărturisirea pe care o facem în salutul „Hristos a Înviat!” de participanți la Învierea lui Iisus Hristos.

Tot cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat, prin hirotesie, rangul de ICONOM – STAVROFOR și CRUCEA SLOBOZIEI unui număr de patru preoți din Protopopiatul Călărași: Gabriel – Constantin Grigore și Costin Avram de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Florin Dumitru de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Călărași, și Mădălin – Roberto Dumitrașcu de la Parohia Modelu.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la Praznicul Învierii Domnului.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan

0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...