Biserica și Școala – Îngeri pentru cei aflați în neputință

Întru întâmpinarea Sărbătorii Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Protopopiatul Călărași în parteneriat cu Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călărași, au organizat o amplă campanie de întrajutorare , la inițiativa  comună a parohiei și a școlii, cu sprijinul doamnelor Dăscalița Liliana, și Niculescu Mădălina profesoare de religie și a doamnei Maria Piperea profesoară la acest liceu, având totodată sprijinul întregului corp profesoral, luând îndemn cuvintele Mântuitorului „Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii ...întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.” (Mt. 25,40).

Astfel, cu participarea elevilor liceului, au fost ajutate 25 de familii nevoiașe, cu un total de 100 de beneficiari, printre care familii cu 8 sau 11 copii totul cu un scop precis: zeci  de copii au primit pachete cu bunuri ce le sunt necesare: încălțăminte, haine, articole de igienă personală , alimente , jucării , rechizite școlare și dulciuri.

Acțiunea s-a bucurat de un impact deosebit, valoarea acțiunii fiind de peste 15.000 de lei, iar toate ajutoarele   sunt de un real folos copiilor proveniți din familii defavorizate. Prin acest ajutor material s-a asigurat elevilor din familii sărace posibilitatea prăznuirii Paștelui cu bucurie, și cu nădejdea că „Hristos este în mijlocul nostru” mulțumim tuturor celor implicați.

Avem speranța că, prin astfel de acțiuni filantropice, vom reuși să promovăm cultivarea unei legături statornice și a unei cooperări rodnice între Biserică, familie și școală, totul spre slava Preasfintei Treimi.

A consemnat preot Nemțanu Ionuț.  


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...