Cerc catehetic la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași

Joi, 21 februarie 2019, Protopopiatul Călărași a organizat cercul catehetic lunar, susținut de Grupul catehetic al Parohiei Sfânta Mare Muceniță Anastasia, la care au participat 18 copii și preoți ai Cercului Pastoral.

Tema propusă a fost: ,,Bunătatea necondiționată” și a fost susținută de către părintele Nemțanu Ionuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.

Acțiunea a avut loc la Călărași, în biserica Parohiei Sfânta Mare Muceniță Anastasia, unde preacucernicul părinte paroh, într-o prezentare interactivă, bazată pe întrebări și răspunsuri, a descoperit tinerilor prezenți faptul că în întreaga lume, pe 17 februarie este sărbătorită Ziua Bunătății Spontane.

Preacucernicul părinte a subliniat că această zi aniversară a ,,Bunătății” are ca punct de pornire Pilda Samarineanului milostiv (Luca 10, 25-37). Bunătatea este unul din atributele lui Dumnezeu, dar și o descriere a însăși esenței lui Dumnezeu. Prin natura Sa, Dumnezeu este bun, așa cum ne spune Psalmul 34:8: ,,Gustați și vedeți ce bun este Domnul”.

Bunătatea lui Dumnezeu se află în centrul credinței noastre creștine. Datorită dorinței Lui de a ne face bine ne-a dat El mântuirea prin Fiul Său. Tot ceea ce face Dumnezeu are în vedere binele nostru. Putem vedea dovada bunătății lui Dumnezeu peste tot in jurul nostru prin lucrurile necesare vieții pe care El ni le dă: de la recolte care ne oferă hrana, până la aerul pe care îl respirăm.

Noi putem avea bunătate în noi și putem avea chiar dorinta de a face binele, dar bunătatea adevărată vine de la Cel care este bun în sensul desăvârșit și care dorește binele tuturor oamenilor. Scopul nostru ar trebui să fie să arătăm bunătatea lui Dumnezeu celor din jurul nostru în fiecare zi.

În continuare, copiii au citat mari personalități care au vorbit despre bunătate, precum Mark Twain: "Bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi și orbul o poate vedea”, „Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul.” — Alexandru Vlahuță, „Căutând binele altora, îl găsim pe al nostru.” — Platon, „Binele făcut la nevoie ți-l răsplătește înzecit Dumnezeu când nici nu te gândești...” — Mircea Eliade.

  În încheiere, preacucernicul părinte le-a vorbit celor prezenți despre chipuri de sfinți în care s-a oglindit Bunătatea lui Dumnezeu, încurajându-i pe toți să facă fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb, dobândind însă mulțumirea de sine pentru binele făcut.

A consemnat părintele Nemțanu Ionuț. 


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...