Pelerini de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

         Duminică, 25 noiembrie 2018, un grup de pelerini de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași, alături de preoții bisericii, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, au participat la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, săvârșită de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Patriarhiei de Constantinopol şi Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române alături de membrii Sfântului Sinod și o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, precum şi de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patra.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe din Grecia a adus racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Astfel, cei prezenți au participat la Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, urmată apoi  de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale, după care au participat la Sfânta Liturghie.

După încheierea slujbei, toți cei prezenți au intrat în Sfântul Altar, unde au sărutat Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce, după care s-au închinat la  racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi la racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina care au fost  aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi.

La plecare, fiecare pelerin a primit daruri din partea Patriarhiei Române,  toți exprimându-și bucuria de a fi părtaşi la acest eveniment istoric. 

A consemnat preot Nemțanu Ionuț. 


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...