Praznicul Naşterii Domnului la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia

Marele praznic împărătesc al Nașterii după trup a Domnului și MântuitoruluiIisus Hristos a fost prăznuit şi la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia dinProtopopiatul Călăraşi şi ca în fiecare an recitirea textului evanghelic neaduce bucurie, emoţie şi multă nădejde : „În zilele acelea a ieşit poruncă dela Cezarul August să se înscrie toată lumea. Această înscriere s-a făcut întâipe când Quirinius ocârmuia Siria. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare încetatea sa. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea,în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi dinneamul lui David. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, careera însărcinată.

Dar pe când erau ei acolo, s-au împlinit zilele ca ea să nască, şi a născutpe Fiul său, Cel Unul-Născut şi L-a înfăşat şi L-a culcat în iesle, căci nu maiera loc de găzduire pentru ei.”

Cuvintele Sfântului Evanghelist Luca ne fac să primenim noi astăzi înrugăciune, în colinde şi-n frumoase datini de Crăciun Naşterea Domnului, să „găzduimpe Hristos”, în sufletele noastre, gândindu-ne la cei fără de adăpost şi înnevoi, astfel că la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, în această perioadăau fost ajutaţi un număr de 318 beneficiari cu ajutoare în valoare de 7393 lei,după fiecare Sfântă Liturghie, biserica a primit colindători, iar în ziuapraznicului au colindat lângă bradul împodobit copiii din Cercul Catehetic al parohiei,cât şi corul bisericii.

Bucuria a fost deplină şi prinfaptul că Parohia a primit 4 rânduri deveşminte preoţeşti, iar preoţii bisericii în semn de recunoştinţă au colindatpe toţi credincioşii vestind Naşterea Domnului, astfel că împreună, tineri , bătrâni şi slujitori au strigat într-unglas: Hristos Se naşte, măriţi-L! Hristos din Ceruri, întâmpinaţi-L! Hristos pepământ, înălţaţi-vă! Cântaţi Domnului tot pământul şi cu bucurie lăudaţi-L,popoare, că S-a preamărit!

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...