A doua zi de Paşti Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot

Luni, 2 mai 2016, a doua zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul Călăraşi, unde asăvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosulpărinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: ManuelRusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor SilviuDascălu, Cristian Ștefan Munteanu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucerniculpărinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, Preasfinția Sa a hirotonitpreot pe preacucernicul părinte diacon Emilian Bogdan Gugu pe seama parohieiRadu Negru, din Protopopiatul Călărași.

La momentul predici Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură despre darurilepe care le-am primit la Învierea Mântuitorului, despre calitatea noastră de fiiai lui Dumnezeu, despre mărturisirea pe care o facem în salutul „Hristos aÎnviat!” de participanți la Învierea lui Iisus Hristos.

Preasfinția Sa a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor doamnei Tudora Nicolae pentru implicarea jetfelnică în cadrul comunitățiiparohiale.

La sfârșitul slujbei toți credincioșii au fost binecuvântați și au primitPastorala Preasfinției Sale la Praznicul Învierii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborulde slujitori s-au deplasat la parohia „Adormirea Maicii Domnului” dinmunicipiul Călărași pentru a sfinții o troiță ridicată în curtea bisericii decătre Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Călărași, prindonația domnului Col (r) ec. NicolaeDragu, spre pomenirea veșnică a eroilor noștri.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...