Cerc Catehetic la Parohia Roseţi I

Marţi, 30 septembrie 2014, Protopopiatul Călăraşi a organizat cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia Roseţi I.

La această întâlnire au participat 22 de copii din parohie cu vârste între 6 şi 13 ani, dar şi următorii preoţi: preacucernicul părinte Leuştean Florin şi preacucernicul părinte Lazăr Vasile de la Parohia Unirea, preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ şi preacucernicul părinte Avram Costin de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia, preacucernicul părinte Borcan Constantin de la Parohia Tonea, preacucernicul părinte Şerban Georgian de la Parohia Roseţi 2, preacucernicul părinte Bădica Georgian Florin de la Parohia Roseţi 3, preacucernicul părinte Radu Cristian de la Parohia Satnoieni, preacucernicul părinte Gugu Aurelian Ionuţ de la Parohia Coslogeni, preacucernicul părinte Alniţei Ioan – Claudiu de la Parohia Modelu Nord, Dumitraşcu preacucernicul părinte Dumitrașcu Mădălin –Roberto de la Parohia Modelu, preacucernicul părinte Pavel Dorin-Petronel de la Parohia Adormirea Maicii Domnului –Călăraşi şi preacucernicul părinte paroh Oprişan Ionuţ, care a şi susţinut ora de cateheză.

Tema propusă a fost regăsită în rugăciunile celor mici: ,,Sfântă Parascheva de la Iaşi, la necazuri singuri să nu ne laşi”. Cercul catehetic s-a desfăşurat în biserică, iar ora a debutat prin rostirea rugăciunii ,,Împărate ceresc”.

Preacucernicul părinte paroh, a amintit în deschiderea orei că între sărbătorile de toamnă una dintre cele mai iubite este sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi.

În continuare părintele a prezentat pe înţelesul copiilor viaţa Sfintei Parascheva subliniind dragostea ei faţă de aproapele şi de toţi cei aflaţi în nevoi.

Cei mici, sub îndrumarea părintelui dar şi a doamnelor Oprişan Constantina şi Vasile Virginia Narcisa, profesoare la şcoala din localitate, au pregătit o frumoasă piesă de teatru având ca punct de pornire viaţa Cuvioasei Maicii Noastre Paraschiva de la Iaşi.

Întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

În încheiere copiii au primit dulciuri din partea Parohiei, după care toţi cei prezenţi au participat la o agapă frăţească prin osteneala părintelui paroh.

A consemnat părintele Nemţanu Ionuţ de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/10/30092014004.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/10/30092014011.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/10/30092014017.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/10/30092014040.jpg"]
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...