Parohia Sfânta Anastasia
Rețea

CERC CATEHETIC LA PAROHIA SFÂNTA MUCENIŢĂ ANASTASIA

Duminică, 24 februarie 2013, Protopopiatul Călăraşi a organizat Cercul Catehetic lunar care a avut loc la Parohia Sfânta Muceniţă Anastasia din Călăraşi.

 

La această întâlnire au participat 46 de copii din parohie cu vârste între 12 şi 18 ani, dar şi următorii preoţi: preacucernicul părinte protopop Ilie Ramon – Eugen, diac. Dinu Vasile Viorel de la Parohia Sfântul Nicolae-Catedrală, secretar al Protopopiatului Călăraşi , preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ de la Parohia Satnoieni, preacucernicul părinte Grigoriu Adrian de la Parohia Naşterea Sfântului Ioan, preacucernicul părinte Radu Cristian , preacucernicul părinte Gugu Aurelian Ionuţ, pcreacucernicul Barz Doru Alin de la Parohia Sfânta Muceniţă Anastasia şi preacucernicul părinte paroh Niculescu Neculai Laurenţiu care a şi susţinut ora de cateheză. Au mai participat şi doamnele Niculescu Mădălina, Dăscăliţa Liliana şi Marin Viorica, profesoare la Liceul Mihai Eminescu din Călăraşi, în acest sens încheindu-se un protocol de colaborare cu parohia.

 

Tema propusă a fost : ,,Fericirile calea de desăvârşire a creştinilor”.

 

Părintele Niculescu Laurenţiu a prezentat într-un format power point mai întâi câteva secvenţe din Ţara Sfântă arătând copiilor Muntele Fericirilor locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a rostit Fericirile, făcând totodată o paralelă cu Decalogul ambele ca norme de urmat pentru toţi creştinii.

 

Copiii au citit apoi textul Fericirilor din Sfânta Scriptură, iar părintele le-a explicat pe fiecare în parte cu exemple dinVieţile Sfinţilor subliniind importanţa însuşirii învăţăturilor rostite de Mântuitorul, dar mai ales aplicabilitatea lor în viaţa de zi cu zi.

 

În încheiere s-au cântat Fericirile iar copiii au completat fişe de lucru prin care au făcut analogii dintre Fericiri şi acţiuni contemporane al societăţii noastre, concluzia finală fiind aceea că cele 9 Fericiri au fost, sunt şi vor fi mereu actuale, la îndemâna oamenilor, ca mijloace de dobândire a unui comportament evlavios faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele.

 

Ca izvoare de inspiraţie s-au folosit Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiţie, Vieţile Sfinţilor şi cultul divin iar întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

 

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugaciuni ,,Cuvine-se cu adevărat” după care toţi copiii au primit din partea parohiei calendare, dulciuri dar şi diploma de merit pentru participarea la orele de cateheză de-a lungul întregului an ce a trecut.

 

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/DSCN0195_big.jpg”] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/DSCN0200_big.jpg”] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/DSCN0212_big.jpg”]